Apr 28, 2010

baby oh baby

. Apr 28, 2010


ingin mama nyatakan isi hati mama di sini. pengalaman mengandung kali ini sedikit mencabar dan penuh makna berbanding sebelum ni (nur fatimah azzahra).

1) kena buat bsp setiap 3 minggu. penat berulang-alik hospital 4 kali sehari!!!

2)tarikh edd kiraan tak sama dgn tarikh edd ultra sound - 11/6 (kiraan) 30/6 (scan)

3)kena rujuk pakar. tp smpai skrg blm jumpa lg. tgh tgu surat dr klinik.

4)berat badan tak banyak naik (semasa usia kandungan 8 bln, berat bby baru 1.485kg)

5)nk berpantang di rumah mama di politeknik, so byk persiapan perlu dibuat. terutamanya bg mana nk jg diri mama, baby, ara sekolah, pemakanan ms pantang dll)

6)set bersalin yg mana yg nak diguna (slbm nih beli ubat dgn mak bidan je)

7)suspen nk jg bby boy, insyaAllah. sbb kebanyakan anak-anak buah perempuan dan ara pun girl of coz!

8)cuaca panas sekarang coz pf global warming

9)nak kuruskan badan semua lepas bersalin. ni sgt penting! sbb berat mama sebelum mengandung ara dulu 55kg je. mengandung kali ni pula dgn berat badan permulaan 67kg. so inilah masanya nak kembali seperti dulu-dulu.

10)mama tak nk lagi mengambil pil perancang lepas bersalin seperti masa ara dulu. 2 thn makan pil mmg terasa badan naik. dr 56 kg to 70 kg! masyaAllah!!!


> mama semakin malas gi kerja, malas buat kerja..malas segalanya...yg mama rajin hanya shoping brg2 bby...olohoi...

2 comments:

bewak said...
This comment has been removed by the author.
bewak said...

alohai